Gassensor PNI GD-01

Gassensor PNI GD-01, met geluids- en lichtwaarschuwing, voor LPG, aardgas, kolengas compatibel met magneetventiel PNI V-02

Kit PNI gassensor GD-01 en magneetventiel PNI V-02 code 2014172

Gasdetectiekit bestaande uit PNI GD01 gassensor en PNI V02 gasmagneetklep.
€ 28,89
Beschikbaarheid: Op voorraad
SKU
2014172

Gassensor PNI GD-01

Halfgeleider gassensor

De gasdetector in de PNI GD-01 kit wordt gebruikt om aardgas (methaan), LPG- gas (hoofdbestanddelen: propaan, butaan) en kolengas te detecteren.

Wanneer de lekkage van brandbaar gas de norm (20%LEL) overschrijdt, geeft de gasdetector een continu geluidsalarm van 70 dB af, vergezeld van een brandende rode LED.

De ingebouwde halfgeleidersensor heeft een lange levensduur (tot 5 jaar), veelzijdigheid en hoge tolerantie voor extreme omgevingsomstandigheden en corrosieve omgevingen.

Let op: De sensor kan geen giftige gassen zoals koolmonoxide (CO) detecteren.

Geluids- en lichtalarm

Wanneer de gasconcentratie het vooraf ingestelde niveau bereikt, geeft het apparaat een visueel en akoestisch alarm af. De rode LED zal regelmatig knipperen, vergezeld van een continue pieptoon. Als de detector is aangesloten op de magneetklep, stuurt deze een elektrische puls. De magneetklep sluit de gasstroom af.

Het alarmgeluid van minimaal 70dB vermindert het risico op explosie en beschermt het leven en de veiligheid van uw eigendommen en gezin.

Om het hoorbare alarm te stoppen, koppelt u de detector los of wacht u tot de concentratie van het gas dat het alarm veroorzaakte, is afgenomen. Nadat u de oorzaak van het alarm hebt weggenomen, kunt u de gasstroom weer openen door de rode knop op de magneetklep op te tillen (magneetklep niet inbegrepen).


Negeer nooit een alarm!

Gassensor PNI GD-01

Gassensor PNI GD-01

Veiligheid en energiebesparing

Dankzij de plug-and-play- verbindingsmodus is de PNI GD-01- kit uiterst eenvoudig en praktisch te installeren. Het vlamvertragende ABS-kunststof is schimmelwerend, ongediertebestendig, corrosiewerend en gemakkelijk schoon te maken.

Met een stroomverbruik van minder dan 3 W en een lage prijs helpt de PNI GD-01- kit u bij het bouwen van persoonlijke veiligheid. De kit kan veel worden gebruikt in restaurants, keukens, ziekenhuizen, hotels, oliefabrieken, garages, benzinestations enzovoort.

Test methode

Houd de aanstekerknop ingedrukt, breng de aansteker dichter bij de gasinlaat van de detector en laat het gas langzaam ontsnappen (steek de aansteker niet aan, laat gewoon gas ontsnappen). Wanneer de gasconcentratie rond de sensor de norm bereikt, wordt het alarm geactiveerd dat afgaat totdat het gasvolume in de omgeving onder het alarmpunt zakt.

Opmerking: De opwarmtijd van de sensor is ongeveer 2-3 minuten. Gedurende deze periode werkt de gastest niet . Aan het einde van de opwarmperiode (priming) laat de detector een bevestigingsgeluid horen. Na dit moment komt de detector in de normale bedrijfstoestand.

Gassensor PNI GD-01

Gassensor PNI GD-01

Installatie

Aardgas bestaat uit methaangas , dat lichter is dan lucht. Bij een lek stijgt het aardgas naar het plafond en verzamelt het zich in de omliggende delen van het plafond. Daarom wordt de detector voor aardgas 30 cm onder het plafond en op 1,5 m afstand van de gasbron geïnstalleerd.

LPG-gas bestaat uit een mengsel van propaan en butaan , dat zwaarder is dan lucht. Als er LPG lekt, zakt het naar de grond. Daarom moet de detector voor LPG 30 cm boven de vloer en op 1,5 m afstand van de gasbron worden geïnstalleerd.

Let op: Installeer de gasdetector niet op een plaats met veel waterdamp, omdat dit de sensor kan beschadigen en valse alarmen kan veroorzaken.

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kit PNI gassensor GD-01 en magneetventiel PNI V-02 code 2014172
Uw waardering
Product identificatie
Producent KNEEP
Productcode 2014172
Kenmerken gassensor
Gassen gedetecteerd LPG aardgas, CO-gas, 25% LEL-gas
Energieverbruik maximaal 2,5W
Gebruiksvoorwaarden alleen binnenshuis, luchtvochtigheid ≤ 90%
Voedingsspanning 230
Uitgangsspanning voor de magneetklep 9-12V
Alarm voor gasdichtheidsniveau LPG 0,1 ~ 0,5%; Aardgas: 0,1 ~ 1%; Steenkoolgas: 0,1 ~ 0,5%; CO: 0,1~0,4%
Sirene volume > 70dB/m
Afmetingen / Gewicht 110,4 x 73 x 41 mm / 221 g
Eigenschappen gasmagneetventiel
Sluitingsmodus Huidige pols of handmatig
Sluitspanning DC 9~12V (impuls)
Sluitingstijd minder dan 1 seconde
Explosiebestendigheidsnorm Bijv. II T6
Verbinding 3/4" binnendraad
Maximale druk 20 kPa of 100 kPa
Gemaakt van Aluminium profiel
Bedrijfstemperatuur -26°C ~ +60°C
Lengte aansluitkabel 90 cm
Het pakket bevat
Gassensor Ja
Gas magneetventiel Ja



2014172
Lang Type Naam Link
EU Conformiteitsverklaring Declaration of Conformity Link
EU10 Conformiteitsverklaring Declaration of conformity EU9 Link
EU10 Handleiding User manual EU10 Link
RO Conformiteitsverklaring DC&CG Link